Over Hotel Matelote

Een unieke mix van geschiedenis en modern comfort

Hotel Matelote ligt in het hart van het historische centrum van Antwerpen en biedt een rustige oase die de charme van 16e-eeuwse architectuur combineert met hedendaagse elegantie. Ons hotel is opgericht in 2004 met de visie om een ruimte te creëren waar geschiedenis en moderniteit hand in hand gaan en waar gasten kunnen genieten van een unieke en persoonlijke ervaring.

over ons
over ons
over ons
over ons
over ons
over ons
over ons
over ons

Ons verhaal

Het verhaal van Hotel Matelote begon met de fusie van twee 16e-eeuwse gebouwen - een voormalig kantoor en een privéwoning, omgevormd tot een unieke, harmonieuze eenheid. Deze transformatie werd gedreven door een visie om historische elementen te behouden en ze te voorzien van hedendaagse accenten.

De oprichting van Hotel Matelote was een sprong in het diepe, zonder voorafgaande ervaring in de horeca, maar met een duidelijke visie om iets uitzonderlijks te creëren.

Een unieke ervaring

Elke kamer in Hotel Matelote is ontworpen onder de creatieve leiding van onze interieurarchitect, Peter Deelen. Peter kreeg de vrije hand om ervoor te zorgen dat elke kamer een eigen verhaal vertelt, waarbij 16e-eeuwse kenmerken worden gecombineerd met moderne ontwerpprincipes. Deze aanpak heeft geresulteerd in ruimtes die niet alleen een plek zijn om te verblijven, maar ook ervaringen om te beleven.

Onze filosofie

Wij willen onze gasten meer bieden dan enkel een plek om te slapen. We streven naar een balans tussen eenvoud en luxe en bieden een sereen verblijf te midden van het drukke stadsleven. Onze filosofie draait om persoonlijke aandacht en een familieachtige benadering van service, zodat elke gast zich thuis voelt.

Het is onze missie om een uitzonderlijke ervaring te bieden die het hart en de ziel van Antwerpen weerspiegelt. Dit doen we door onze toewijding aan comfort, geschiedenis en persoonlijke service.