Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Uw toevluchtsoord in het hart van de stad

Ontdek Antwerpen

Ontdek de stad
Ontdek de stad
Ontdek de stad
Ontdek de stad
Ontdek de stad
Ontdek de stad
Ontdek de stad
Ontdek de stad

Historische monumenten en architectuur

Ontdek de geschiedenis van Antwerpen aan de hand van iconische historische monumenten en architecturale pareltjes. Ontdek verborgen steegjes zoals de Vlaeykensgang en duik in de ondergrondse wereld van de Antwerpse Ruien voor een uniek kijkje in het middeleeuwse leven.

De Grote Markt

De Grote Markt, of Grote Markt, is het bruisende hart van Antwerpen, omringd door weelderige gildehuizen en het prachtige stadhuis. Dit plein weerspiegelt de Gouden Eeuw van de stad en biedt een schilderachtige omgeving die doordrenkt is van geschiedenis.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De Kathedraal torent hoog boven de stad uit en huisvest een indrukwekkende kunstcollectie, waaronder werken van Peter Paul Rubens. De torenspits domineert niet alleen de skyline, maar leidt ook de spiritueel en cultureel nieuwsgierigen door haar deuren.

Vlaeykensgangsteeg

Verborgen weg van de drukke stad neemt de Vlaeykensgang Alley bezoekers mee naar het rustige leven van het 16e-eeuwse Antwerpen. Deze geheime passage biedt een rustige ontsnapping en een kijkje in het middeleeuwse verleden van de stad.

Antwerpse Ruien

Verken de Antwerpse Ruien, een netwerk van kanalen en tunnels dat ooit dienst deed als verkeersaders van de stad. Dit ondergrondse avontuur onthult de historische lagen van de ontwikkeling en de fascinerende geschiedenis van Antwerpen. (Foto: ruien.be)

Musea en culturele instellingen

Antwerpen biedt haar bezoekers een ruime keuze aan musea en culturele instellingen, die  een kijkje bieden in verschillende facetten van de identiteit van de stad.

Rubenshuis
Ontdek Rubens

Het Rubenshuis is een monument voor het leven en werk van Peter Paul Rubens, een van de meest invloedrijke kunstenaars van de barok. Dit historische huis en atelier, waar Rubens veel van zijn meesterwerken heeft gemaakt, doet nu dienst als museum.

Het biedt een intieme kijk op zijn artistieke proces, privéleven en de weelderige levensstijl van een succesvolle 17e-eeuwse kunstenaar. De collectie omvat zijn werken, persoonlijke bezittingen en een prachtig onderhouden tuin die de stijl van die tijd weerspiegelt.

Meer informatie
MAS (Museum aan de Stroom)
Ontdek MAS

Het MAS, of Museum aan de Stroom, getuigt van de verbondenheid van Antwerpen met de wereld via de rivier. Dit moderne architecturale project staat in het Eilandje en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de haven. Binnen doorkruisen de tentoonstellingen tijd en culturen en tonen ze het maritieme erfgoed, de kunst en de wereldwijde invloeden van de stad.

Het MAS is een cultureel centrum dat het verleden, het heden en de toekomst van Antwerpen viert.

Meer informatie
Modemuseum (MoMu)
Ontdek MoMu

De status van Antwerpen als modehoofdstad wordt gevierd in het MoMu, het ModeMuseum. Met een focus op innovatie en creativiteit belicht het MoMu de evolutie van mode met tentoonstellingen die variëren van historische kostuums tot hedendaagse ontwerpen.

Het museum zet het werk van de Antwerpse Zes in de schijnwerpers, een groep avant-gardistische ontwerpers die de Belgische mode op de wereldkaart hebben gezet, en blijft aandacht schenken aan opkomend talent van de gerenommeerde Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. (Foto: b-architecten.be) © Lucid

Meer informatie
Fotomuseum (FOMU)
Ontdek het FOMU

Het Fotomuseum legt de essentie van visueel verhalen vertellen vast met zijn uitgebreide verzameling fotografische werken. Van vroege daguerreotypieën tot hedendaagse digitale kunst, het museum onderzoekt de geschiedenis van het medium, technologische vooruitgang en de kracht ervan om te informeren, te entertainen en tot nadenken te stemmen.

Met wisselende tentoonstellingen en een uitgebreide vaste collectie nodigt het Fotomuseum bezoekers uit om de wereld te bekijken door diverse lenzen. (Foto: © Elvire Van Ooteghem)

Meer informatie
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA)
Ontdek het KMSKA

Het recentelijk gerenoveerde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is een toevluchtsoord voor kunstliefhebbers, met een indrukwekkende collectie die zich uitstrekt van de middeleeuwen tot de 20e eeuw.

Het museum omvat werken van Vlaamse Primitieven, Rubens, Van Dyck en talloze andere meesters, die een uitgebreid overzicht bieden van de westerse kunstgeschiedenis.
(Foto: visitflanders.com)

Meer informatie
Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA)
Ontdek het M HKA

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) fungeert als een baken van hedendaagse kunstuitingen die conventies uitdagen en de dialoog aangaan. Met een focus op Belgische en internationale hedendaagse kunst presenteert het M HKA baanbrekende tentoonstellingen, multimedia-installaties en performances die de dynamische en diverse aard van moderne kunst weerspiegelen.

Het museum toont niet alleen gevestigde kunstenaars, maar biedt ook een podium voor opkomend talent en bevordert zo een ruimte voor innovatie en ontdekking. (Foto: muhka.be)

Meer informatie
DIVA, Antwerpse thuisbasis van diamanten
Ontdek DIVA

DIVA, het Antwerpse Huis van Diamanten, duikt in de schitterende wereld van diamanten, juwelen en goudsmeden, en viert de eeuwenoude status van Antwerpen als diamantstad bij uitstek. Met interactieve tentoonstellingen en een prachtige collectie edelstenen, juwelen en zilverwerk vertelt DIVA het boeiende verhaal van de Antwerpse diamanthandel, het vakmanschap van haar juweliers, en de aantrekkingskracht die diamanten door de geschiedenis heen hebben gehad.

Bezoekers kunnen themakamers verkennen die de geheimen van het ambacht onthullen, van de mijnbouw en het vakmanschap tot de glamour en intriges die met deze kostbare stenen gepaard gaan. (Afbeelding: divaantwerp.be)

Meer informatie

Huur een fiets en verken de stad!

Ontdek de charme en schoonheid van Antwerpen in uw eigen tempo door een fiets te huren. We raden Antwerp by Bike aan, omdat zij een verscheidenheid aan fietsen bieden die geschikt zijn voor alle leeftijden en voorkeuren, wat garandeert dat u een comfortabele en plezierige fietservaring in de stad zult hebben. Voor meer informatie over de beschikbare fietsen, huurtarieven en hoe u uw rit kunt boeken, bezoek Antwerp by Bike - Fietsverhuur.

Meer informatie

Ontdek Antwerpen vanaf het water

Voor wie Antwerpen over het water wil verkennen, raden we Flandria aan. Ze bieden een verscheidenheid aan riviercruise-opties, van ontspannen sightseeingtours tot thematische reizen die de rijke maritieme geschiedenis van de stad verkennen. De cruises van Flandria zijn geschikt voor alle interesses en leeftijden, waardoor het een perfecte aanvulling is op uw verblijf in Antwerpen.

Meer informatie

Op zoek naar meer?

Voor nog meer inzichten en informatie over alles wat Antwerpen te bieden heeft, van verborgen pareltjes tot niet te missen bezienswaardigheden, bezoek de website van Experience Antwerp. Duik dieper in de rijke geschiedenis, cultuur en aankomende evenementen van de stad om uw bezoek optimaal te benutten.

Bezoek Experience Antwerp

De highlights van Antwerpen zijn vanuit Hotel Matelote gemakkelijk te bereiken. Plan uw reis en boek bij ons voor gemak en comfort.